Monday, 9 June 2014

Vieux Boucau - La plage

Vandaag, 2e Pinksterdag maar een gewone werkdag hier, is het weer lekker rustig op het strand. Dus nu zijn wij aan de beurt om daar naar toe te gaan. Er staat een aangenaam windje dat mooie golven maar ook een gevaarlijke stroming voor de kust veroorzaakt. Gelukkig is er vanaf 12 uur een alerte reddingsbrigade annex strandwacht aanwezig. Voor twaalven moet je kennelijk je eigen redding maar regelen. Ook vindt opa nog gelegenheid om z'n vlieger op te laten. Een aangename lunch bij het strand besluit dit deel van de dag.
Op de weg terug nog een mooi bordje aangetroffen. Het is te hopen (sic) dat niet alleen de Franse baasjes maar ook de loslopende Franse honden kunnen lezen.
De middag doorgebracht met zalig nietsdoen. Tegen borrel- = wijntjetijd worden de ouwetjes weer actief maar donkere wolken verzamelen zich boven onze hoofden. Uit een misplaatste solidariteit met code rood in Limburg, waar Pinkpopbezoekers dekens krijgen uitgereikt door de politie, noteren we hier ook een paar ferme onweersklappen. Toch eens informeren bij de gendarmerie of hier voor toeristen iets soortgelijks mogelijk is.
Mijn dessert en het toetje van Jeanne
Vanavond na het diner een café liégeois geconsumeerd. Een klein Duits meisje was één en al oog voor de Schmetterling (zie foto) die het geheeltje  opsierde. Dus hebben we het kleintje dat vlindertje maar gegeven. Een soort omgekeerde Wiedergutmachung zullen we maar denken.
In het restaurantje ook nog een zeer fraaie compositie van wat wij denken dat een klaproos moet voorstellen. Het was helaas niet te koop...

No comments:

Post a Comment

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...