Monday, 23 June 2014

Saint Valéry-en-Caux - De Panne - Castricum

De boulevard van De Panne 's avonds om 8 uur
Waar staat het kanon?
Hoewel we al bijna een week thuis zijn, moet dit vakantierelaas natuurlijk wel afgemaakt worden. De reis naar De Panne (of La Panne zoals de Fransen zeggen) is voornamelijk over autoroutes gegaan. Dat is niet de gewoonte maar met de stal in zicht... Bovendien was ook het weer er niet naar om eens gezellig allerlei pitoreske kustplaatsjes in Picardië te bezoeken. Zelfs De Panne maakte een verlaten indruk en nog niet klaar voor het seizoen.
Op de 17e door naar huis. Onze voorkeur gaat altijd uit naar de route via de Liefkenshoektunnel bij Antwerpen. Het alternatief is de Kennedytunnel met vaak files op de rondweg van Antwerpen. Nou hebben we de afslag naar de Liefkenshoektunnel op de A11 al eerder gemist, die route staat heel omfloerst aangegeven, dus daarom ook maar een nieuwe kaart van België aangeschaft. Daarnaast de routing van de TomTom via Zelzate gezet en zowaar, dit jaar ging alles zoals gepland en mochten we de € 6,00 tol voor de tunnels (ook de Tijsmanstunnel hoort tot dat traject) betalen. En dan is het slechts een kwestie van tijd voordat het einde van de vakantie daar is, deze keer voor het eerst een paar dagen meer dan de gebruikelijke 3 weken. 
Ik kan vast onthullen dat we in totaal 4.068 km hebben afgelegd, de overige cijfermatige wetenswaardigheden komen over een dag of wat in de samenvatting van deze vakantie te staan. Hier houdt het min of meer dagelijkse verslag dus op. Bedankt voor het lezen! 

No comments:

Post a Comment

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...