Saturday, 14 June 2014

Fleurance - Châtelaillon Plage

De uit-/toegang van de A837 in de Charante
Zo zit je in de Gers, zo zit je een paar honderd kilometer naar het noorden, in de Charante. En ook hier is het warm: 28 graden. In de Gers, zo horen wij van Trudy en Ab, dreigt onweer. En als er onweer dreigt, dreigt ook de tv wel eens uit te vallen. Dat zou voor vanavond betekenen dat Ab het zonder Nederland - Spanje zou moeten doen. Het leven is soms spijkerhard. Omdat wij zijn aangewezen op de Franse tv, weten we nog niet of hier deze wedstrijd wordt uitgezonden. (Inmiddels, het is nu zaterdagmorgen, weten we dat wel. 5-1!! Wie had dat gedacht. Zeker niet de mijnheer die gisteravond in het restaurant aan het tafeltje naast ons zat. Vol lof over het Nederlandse voetbal. Croeff, VanBasten, schitterende voetballers maar dit gingen we niet redden. Wel dus!)
Bij het verlaten van de autoroute viel ons weer eens op dat de Fransen wel gevoel voor het monumentale hebben. Niet een lullig hokje met een mannetje die je kaartje controleert maar een indrukwekkend kunstwerk (zie foto). Tenminste, dat vind ik.
In Chatelaillon een prima hotelletje gevonden aan zee. En ook nog een kamer met zeezicht. Het voordeel is duidelijk, het nadeel dat de zon je kamer nogal opwarmt. Maar goed, je kunt niet alles hebben.
Straks weer verder noordwaarts.

1 comment:

  1. Klinkt goed 28 graden. Hier even geen zon maar wat maakt het allemaal uit na gisterenavond. Zo uit het niets richting wereldkampioen. Groetjes Heiloo

    ReplyDelete

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...