Friday, 6 June 2014

Foix - Pau
De paskamer
Was gisteren het oog nog gericht op Tarbes, de gulzige kilometervreters die wij zijn, zijn uiteindelijk beland in Pau, ruim 30 kilometer verder naar het westen. En daar was het toch warm! Tenminste, 32 graden vinden wij aardig warm en hadden we deze vakantie nog niet ervaren. Bovendien was het in schrille tegenstelling tot Foix deze morgen. Grijs en 16 graden, da's nog eens andere koek. Maarrr, vrijdag is wel marktdag in Foix. En voor Jeanne maakt dat veel goed. Ze wist daar zelfs nog een fraai kledingstuk te scoren. Maar ja, waar pas je zoiets? Nou, daar zijn oplossingen voor, zie bijgaande foto.
De reis naar Pau gaat voor een belangrijk deel via de A64. Daaraan voorafgaand levert de TomTom ons nog een vreemde streek door ons, op weg naar Tarbes, via een merkwaardige omweg te leiden. En dan is het toch maar goed dat je kaarten bij je hebt.
Pau is net wat meer dan een stadje. Het is groot genoeg om de weg wat kwijt te raken en het beoogde hotel niet te vinden. En dan je auto parkeren, een echte crime! Dus als dat geen echte stad is... Uiteindelijk de auto kwijtgeraakt in de parkeergarage onder de Place Clemanceau (zie foto), vlakbij ons hotel :-) dat vol bleek te zijn :-( 
Place Clemanceau

Maar in het belendende straatje een prima alternatief gevonden en daar zijn we nu vanaf 2 uur hedenmiddag. De eerdergenoemde 32 graden hebben ons belet erg actief te zijn maar van het ene terrasje naar het andere, dat ging nog net. 
Vanavond moesten wij, buiten aan de maaltijd gezeten, nog naar binnen vluchten voor wat onweer, regen en wind. Dus morgen zal het weer mogelijk wat minder drukkend zijn. Daar zullen wij waarschijnlijk wat minder last van hebben want we gaan in de richting van de kust, naar Vieux Boucau-les-Bains. Tot morgen dus.No comments:

Post a Comment

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...