Sunday, 15 June 2014

Caen - Saint Valéry-en-Caux

Hoog water in Saint Valéry ...
Nog nooit stonden wij deze vakantie op met een zo grijze lucht en zo'n lage temperatuur (16gr). Maar Caen had toch nog een prettige verrassing in petto (voor Jeanne), er was markt voor de deur van ons hotel. En niet zo'n kleintje ook. Dus nog maar even langs de zonnebrillen, horloges, textiel en de gebraden kippetjes gelopen om tot de conclusie te komen dat Caen zelf leuker is dan de markt. Maar v.w.b. dit onderwerp ben ik bevooroordeeld. Daarom op naar de Kanaalkust. Lange tijd bleef de bewolking maar aangekomen in Saint Valéry was de lucht weer strak blauw. Alleen de temperaturen waren nog steeds wat laag en er stond een stijve bries. We leerden het al op de lagere school maar de verschillen aan deze kust tussen hoog en laag water zijn enorm. 3 meter is niks.
... en laag water
Wanneer je op bijgaande foto's de waterhoogte t.o.v. de kademuur vergelijkt, is dat duidelijk te zien. Beide foto's zijn van ongeveer dezelfde positie genomen. Spectaculair!

Wat ook spektakel had moeten zijn, maar het toch niet zo geworden is, is de uitzending van de WK-voetbalwedstrijd Frankrijk - Honduras op een levensgroot scherm op de markt van Saint Valéry. De opkomst van de fans was wat matig maar wij hadden van ons balkonnetje een fraai uitzicht op het geheel. De uitslag van 3-0 leidde tot wat getoeter maar dat was het wel. Al met al geen geweldige wedstrijd. Als de Fransen wereldkampioen willen worden, dan zal het niveau nog wat omhoog moeten.
Fans van Les Bleus op het marktplein van Saint Valéry

No comments:

Post a Comment

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...