Thursday, 1 June 2017

Saint-Valery - Saint-Jean-de-Monts

Van de ene heilige naar de andere, het is sneller gezegd dan gereden. Om 9.15 uur reden we weg en om 15.45 uur waren we waar we uiteindelijk wezen wilden, in de Vendée. Eerst was het plan naar Rennes te gaan. maar daar zouden we dan rond de lunch arriveren. De temperatuur was inmiddels aardig gestegen en om nou een hele middag in een warm provinciestadje rond te zwalken... Dus daarom maar doorgereden naar de kust, ergens onder Noirmoutier, u weet nog wel, dat schiereiland waar Tour de France-wielrenners bij laag water nog al eens onderuit plegen te gaan.
In Saint-Jean-de-Monts, we waren hier 6 jaar geleden ook al eens, is alles bij het oude gebleven. Het is duidelijk nog voor-seizoen maar men bereidt zich voor op de grote stroom toeristen. Het reuzenrad op de boulevard moet daarbij helpen.
Gisteren werden we door het thuisfront én buurman Dirk gewaarschuwd voor benzinetekorten her en der in Frankrijk. Daar word je als eerzame automobilist niet gelukkiger van maar a) we hebben er geen last van gehad en b) er is een site waarop de stations met tekorten aangegeven staan. Soms is het alleen diesel of SP95, soms is er niets. Fijne jongens die Fransen!
Het weer is hier meer dan perfect, we hopen dat het zo blijft. Morgen naar Royan waar we de pont over de Gironde nemen naar Le Verdon.

Dé attractie van Saint-Jean-de-Monts

No comments:

Post a Comment

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...