Tuesday, 20 June 2017

Poggibonsi en Florence

De ladies op de markt te Poggibonsi
Vandaag op verzoek van de dames naar de markt in het naburige Poggibonsi. Dat is, met temperaturen tegen de 30 graden, geen geringe concessie. Er moet een bepaald soort ondertafellaken aangeschaft worden. Helaas, op de hele markt niet te krijgen.
Voor het overige is de markt een echte gebruiksmarkt: groente, fruit, brood, textiel, dat soort zaken. Weinig spannende dingen dus. Gelukkig kunnen we in een redelijk koele Coöp wel wat boodschappen doen en aan de andere kant van P. een ventilator aanschaffen.
Vanmiddag verwachten we nog een paar gasten, die via Pisa International Airport met een huurauto deze kant opkomen. En vanavond gaan we Remko halen, die in Florence landt. Dus zo wordt deze dag en het huis ook weer gevuld.
Van de rit naar Florence is nog wat te melden. Bij het verlaten van de autostrada weigerde onze credit card dienst. Ook na nogmaals invoeren, geen betalingsaktie en dus gaat dan de slagboom niet open. En dat is pijnlijk want achter je staande automobilisten voeren de psychologische druk natuurlijk wel op. Dat denk je dan tenminste. Maar op een gegeven moment komt er een halve meter tekst uit de betaalautomaat rollen en de boom gaat open. Pffft! Na lezing blijkt dat je alsnog kunt betalen op de site van autostrada. Maar toch wel handig dat de hele betaalsystematiek kennelijk detecteert dat er een stuntel voor de slagboom staat die z'n betaling niet voorelkaar krijgt. In Frankrijk heb ik dit nog nooit gezien of gehoord. Slimme jongens, die Italianen.
De plek waar we hier in Toscane zitten is 's avonds en 's nachts zo goed als vrij van strooilicht. Dus sterren kijken, en herkennen, is een leuk tijdverdrijf. Om dat wat eenvoudiger te maken, is er een leuke app: Sky Map. Nadat je de instellingen van je gps-kompas wat gekalibreerd hebt, richt je je mobiel op de lucht boven (of onder) je en op je scherm zie je precies wat je (niet) ziet met de namen erbij. Leerzaam en ook nog leuk, zullen Facebookers waarschijnlijk zeggen.

5 comments:

 1. Dat van die cc hebben wij ook een keer ervaren in Italië maar toen waren de systemen duidelijk minder geavanceerd: de slagboom werd handmatig geopend, waarna Rob ergens verderop moest parkeren en ik mee ondergronds genomen werd door een beambte (type maffiabaas) om de in het apparaat verdwenen cc terug te zoeken. Rob bleef angstig afwachten of ik nog wel weer 'boven' zou komen 😂. Een scène uit een spannende thriller zoals het boek Het Gouden Ei van Tim Krabbé is er niets bij..... het feit dat ik dit kan navertellen betekent dat het allemaal goed gekomen is.

  ReplyDelete
 2. Nu heb ik natuuurlijk nog wel twee vragen:
  - waarom weigerde je CC dienst ? En heb je hem al weer geprobeerd?
  - wat gebeurt er als je niet betaalt. Hebben ze je kenteken ? Maw hoe waterdicht is dit fantastische systeem ;-)

  ReplyDelete
 3. @Judith
  Jullie waren de cc helemaal kwijt, dat was hier niet geval. Het apparaat braakte én de kaart steeds uit én onbegrijpelijke teksten. Je kunt nog niet eens aangeven dat een andere taal wel handig zou zijn... Zie ook de reactie aan Nico hierna.
  @Nico
  Waarom? Geen idee. Hij was overigens niet van mij maar van mijn broer. En inderdaad, op de lap tekst die het apparaat uitbraakte stond zijn kenteken vermeld. Het ging over een bedrag van € 1,60 dus om het systeem daarvoor te testen om te zien wat er gebeurt wanneer je niet betaalt, da's niet echt de moeite waard.
  @Beiden, dank voor het lezen en de reactie!

  ReplyDelete
 4. @Peter. De blog leest als een spannend boek. Donna Tartt is er niks bij ;-))

  ReplyDelete
 5. @Nico, ik kan niet zeggen dat je een verwend ventje bent :-))

  ReplyDelete

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...