Tuesday, 6 June 2017

Vieux-Boucau - Soustons v.v.

Genomen vanaf ons terrasje
richting zee
Afgelopen nacht heeft het hier knap gewaaid. Niet een echte storm maar de donkere luchten, afgewisseld met felle opklaringen, waren er hedenochtend niet minder om. Maar ook dat heeft z'n schoonheid, zie foto. Daarom naar en over het strand gelopen en eens lekker uitgewaaid. De pas gedownloade stappenteller wist ons na thuiskomst te vertellen dat we een indrukwekkend aantal Kcal hadden verbrand. Tot enig zichtbaar resultaat heeft dat nog niet geleid.
Vanmiddag boodschappen gedaan bij Leclerc in Soustons en meteen de tank maar volgegooid. Dat doe je daar bijna voor je plezier, tanken. Het is lang geleden dat we in Nederland € 1,309/ltr voor euro 95 betaalden.
Bij Leclerc staan we altijd weer versteld van de uitstalling van de verse vis. Lijkt dat nou maar zo of is de sortering hier aanzienlijk ruimer dan wij gewend zijn? Of eten wij alleen maar makreel en schol? Oordeel zelf.

Les poissons chez Leclerc

Om nou te zeggen dat de wegen naar het strand vol stonden...

Vanavond terecht gekomen in een tent, pardon restaurant, waar wij nog niet eerder waren: l'Arroseur hetgeen volgens Google een sproeier is... We hebben er heerlijk gegeten, Jeanne een wokgerecht dat een veredelde bami bleek te zijn, en ik een ravioli met een sauce Basquaise. De bediening was vrolijk en de muziek geheel naar onze smaak: o.a. Django Reinhardt, Chubby Checker en Elvis the Pelvis. En dit alles op een aangenaam geluidsniveau! Jeanne was maar nauwelijks te weerhouden van een karaoke-achtige voorstelling. Omdat ik niet van geluidsoverlast beticht wens te worden... Ook de koffie met calvados was uitstekend.

Noemde ik gisteren nog de Atlantikwall en de bunker hier die daar deel van was, vandaag is het 73 jaar geleden dat de geallieerden landden op de Normandische kust. Een gedenkwaardige dag dus.
Het volgende droevige nieuws heeft iets met mijn blog te maken. Vandaag werd bekend dat Sandra Reemer is overleden. Ik heb recent contact met haar gehad over een familielid. Een neef van haar was één van de 37 baby's die in 1950 aan boord van het schip de Ranchi op weg van Indonesië naar Nederland zijn geboren. Merkwaardig genoeg kende Sandra dat hele verhaal niet maar ze ging het met haar neef opnemen. Of ze daar nog de gelegenheid voor heeft gehad... Het verhaal over de Ranchi staat hier. Sandra is 66 jaar geworden... borstkanker... heel triest!

No comments:

Post a Comment

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...