Monday 25 June 2018

Tours - Saint Valéry-en-Caux

Terwijl we Tours verlaten, zien we dat de stad op maandag al een stuk gezelliger oogt dan op zondag. We hebben zelfs heuse terrasjes gezien, een eindje naar het noorden op de Avenue de Grammont. Maar dat is nu allemaal verleden tijd, we zijn inmiddels in Saint Valéry-en-Caux beland. Op weg daar naartoe leidde onze tom-tom ons nog via onvermoede weggetjes in de buurt van onze eindbestemming. Dat gebeurde al eerder in Italië ook. Een berekende afstand van een paar meter korter en je ziet nog es wat van de wereld! Dat komt doordat het apparaat geen onderscheid kan maken tussen lokale hoofdwegen en binnendoortjes.
In Saint Valéry gaan we eerst tanken en boodschappen doen. De E95 kost er € 1,48/ltr. Dat soort prijzen vind je alleen bij de supermarkten, zoals hier bij Leclerc. Over de uitstalling van etenswaar daar heb ik al eens eerder geschreven. Hieronder een deeltje van de groente- en fruitafdeling. Men schroomt niet om er een echte (!) complete boom bij te zetten.


In de haven kunnen we constateren dat laag water nog steeds heel erg laag is.

Laag water
Maar vannacht staat het nog slechts een metertje onder straatniveau! Een verschil van zo'n 4 meter. U moet me maar geloven want ik kom er mijn bed niet voor uit. Misschien maak ik er morgenochtend nog een plaatje van.

Update 26 juni 2018
Ik heb het even nagekeken, het verschil tussen eb en vloed in Saint Valéry is 5.60 mtr! Vanmorgen om half negen, ruim 2,5 uur voor hoog water, een foto gemaakt. Daarop is het verschil met de foto hierboven al wel te zien.

Hoger water
Voor onze zeevarende vrienden hieronder een foto van de port de plaisance. Dus mocht de Lady An ooit nog terugkomen naar Holland, dan kan hier een tussenstop gemaakt worden.

Port de plaisance in Saint Valéry
Morgen door naar onze traditioneel laatste stopplaats: La Panne (B). Maar De Panne mag ook.
Tot morgen.

No comments:

Post a Comment

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...