Saturday, 23 June 2018

Aix-en-Provence - Saint Flour

Het Campanile-hotel in Aix is geen George V in Parijs maar het dinerbuffet was dik in orde. En dat voor het ontbijt idem. Met een "kleine" omweg via Montpellier rijden we via de doorgaans rustige A75 naar Saint Flour in de Auvergne. "Doorgaans" omdat we er vandaag een vette vertraging van 45 minuten opliepen wegens wegwerkzaamheden. Maar je kunt niet alles hebben. Het was mooi weer maar wel "slechts" 23 graden. De route voert langs Millau (bij de Tarn), nu al bekend wegens de brug over die rivier. Reporter Jeanne heeft er nog een shotje van gemaakt.

De brug bij Millau in de A75
Ook kunnen we, letterlijk in het voorbijgaan, nog een blik werpen op het roze Viaduc de Garabit.
In Saint-Flour aangekomen blijkt daar een dag vol muziek georganiseerd te zijn. Het is er gezellig druk en op vele plaatsen wordt muziek gemaakt, tot in de kathedraal aan toe.

Muziekvoorstelling in de Saint Pierre
En ook op straat, het is niet allemaal mijn smaak maar wel gezellig. Zoals dit:


Overigens, Saint Flour kent een laag en een hoog deel. Het hoge deel is het aantrekkelijkst en daar ligt ook de kathedraal. Het is geen wonder van schoonheid maar als monument toch indrukwekkend.

Saint Pierre
Vanuit ons in het hoge deel gelegen hotel, is het lager gelegen deel van de stad te bewonderen.


De verbindingsweg tussen de twee delen, is een gemeen klimmetje van zo'n 10% over 300 meter. Het schijnt eens de finish van een Tour de France-etappe geweest te zijn.
Tijdens het diner zien we hoe de Duitsers op het nippertje van de Zweden winnen (WK voetbal).

WK-voetbal Zweden-Duitsland 1-2
Morgen door naar Tours.

No comments:

Post a Comment

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...