Friday, 22 June 2018

San Donato - Bergeggi - Aix-en-Provence

Na een verblijf van vier dagen in/bij San Donato, gisteren via de Fi-Pi-Li weer terug naar Frankrijk. Niet in één keer, da's wat veel (km's) van het goede. Dus 60 km west van Genua, in Bergeggi een onderkomen gevonden. Het hotel dat e.e.a. bestiert, heeft gelukkig een restaurant. Tien maal per jaar hebben ze uitsluitend een bijzonder champagnemenu. En vanavond was één van die avonden. Boffen wij even! Echter, de kosten bedragen € 150,00. Per persoon wel te verstaan. Zoveel dorst hadden we nu ook weer niet dus daarom eerst maar genoten van het uitzicht. Ons appartement torent zo'n 100 mtr. boven de kustweg uit. In de verte kan je Genua zien liggen.

Vergezicht op Genua vanuit Bergeggi
Omdat we toch wel trek hadden, met de auto naar beneden en daar, in Vado Ligure, een best restaurantje gevonden. Het laat zich raden wat we daar gegeten hebben maar hij was erg dun. Voor het overige is daar niet veel te doen. Het is een bedrijvig plaatsje, je ziet er geen toerist. Wel bloeit de bougainville er fraai.

Bougainville in Vado Ligure
De weg omhoog, terug naar ons appartement, is op sommige plaatsen zeer nauw. Maar met medewerking van tegenliggers komen we veilig en ongeschonden boven. De andere morgen is het nogal bewolkt maar op zee zie je de zon al schijnen. Dus dat gaat goedkomen.


Vandaag zijn we verder gereden, naar Aix-en-Provence. Behalve dat het warm was, dat we nu eindelijk van de vele tunnels en tunneltjes verlost zijn en dat we de Italiaanse kofferbakcoureurs achter ons gelaten hebben, valt over die rit weinig te melden. Morgen door naar Saint Flour in de Auvergne.

No comments:

Post a Comment

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...