Saturday, 16 June 2018

Fréjus - Nervi

Hoewel de autoroute/autostrada van Fréjus naar onze eindbestemming, zeker niet oninteressant is, kan je maar beter je ogen op de weg houden. Veel bochten, veel tunnels en ook veel Fransen/Italianen die, net als veel mensen in Nederland, geen idee meer hebben dat er tegenwoordig ook richtingaanwijzers in auto's zitten. Vanaf de laatste aire in Frankrijk, heb je een mooi, zij het wat wazig (warmte) uitzicht op Monaco.
Het is rustig op de weg en omstreeks 13.30 uur parkeren we bij het hotel in Nervi. Ooit was dit een vissersdorpje maar dat is inmiddels opgeslokt door grote buurman Genua. Vanuit onze hotelkamer hebben een fraai uitzicht op de omgeving.

Een deel van Nervi
Ons hotel ligt op 100 meter van de zee en, de waarheid gebiedt dit te melden, op iets minder meters van het treinstation. Maar je hoort ze nauwelijks, echt waar.

Nervi, geen strand, toch mooi
Voor vanavond hebben we al een restaurantje uitgezocht met vue mer, zoals dat (niet hier) heet. Dus in het onwaarschijnlijke geval dat het eten niet smaakt, genieten we toch van het uitzicht.
Tussen alle bedrijven door zien we nog wat flarden WK-voetbal, o.a. dat IJsland de Argentijnen op 1-1 houdt. Het wordt een interessant toernooi maar, zoals gezegd, het heeft dezer dagen niet onze primaire belangstelling. Onder het gebeier van de belendende kerk, ja ook dat nog, bereiden wij ons voor op de laatste etappe, morgen naar San Donato in Poggio.
Ciao!

No comments:

Post a Comment

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...