Monday, 11 June 2018

Carpentras

Vandaag is het qua weer een weinig toeristieke dag. M.a.w. het is bewolkt, heeft geregend en de temperatuur is rond de 20 graden. Reden genoeg om wat boodschappen te gaan doen bij Leclerc in Valreas, 14 km verderop. Leclerc is niet alleen goed om te tanken (vandaag € 1,516/ltr voor euro95), ze hebben ook een rijke verzameling autokaarten. Dus daarom de gelegenheid te baat genomen en een paar recente exemplaren van Frankrijk en Italië aangeschaft.

Tegen concurrerende prijzen gekocht bij Leclerc
Overigens, nog even terugkomen op de huidige weersgesteldheid. Van een Belgisch echtpaar hoorden wij dat een autochtoon uit Mirabel-aux-Baronnies beweert dat wanneer de top van de Mont Ventoux in wolken is gehuld, het weer drie dagen van slag is. Daar lijkt wel enige waarheid in te zitten. Gelukkig blijft de temperatuur op een aangenaam niveau.

Vanuit Valreas rijden we naar Carpentras. De reis gaat via de (bij ons) befaamde cave in Beaumes-de-Venise. Voor de zekerheid stoppen we er maar niet, al was het alleen maar omdat ze er daar niet voor terugdeinzen je ook 's morgens vroeg al een glaasje aan te bieden. En dat het lekker is, dat is ons al jaaaren bekend.
Carpentras oogt als een oude provinciestad van enige omvang. Maar wanneer je nakijkt hoeveel inwoners het heeft, dan blijken dat er net zoveel te zijn als in Castricum, zo'n 27.000. Desgevraagd zou ik dat zeker niet zo hebben ingeschat.

Straatje in Carpentras (in zwart/wit)
De Carpentrassiaanse variant van de Haagse Passage
En tot slot, want mag niet ontbreken, de kathedraal van Carpentras, de Saint Siffrein.

Geen gering kerkje voor een klein stadje
Terug naar Nyons via Vaison. Al met al een ritje van ruim 90 km.
Au revoir!


No comments:

Post a Comment

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...