Tuesday, 11 June 2013

Vieux Boucau

For the English text please see after the Dutch text.
Gistermiddag kondigde het zich reeds aan en vanmorgen was het er nog steeds: de weersverbetering. Hoewel we van plan waren vandaag weer verder te trekken, vond ook onze hotelgastheer het een goed idee dat we er nog een dag aan vastplakten. En als het weer wat standvastig is dan volgen er misschien nog wel een paar van die goede ideeën.
Vieux Boucau heeft een fraai kerkje, Saint Clément genaamd. Het heeft onverwacht mooie plafondschilderingen, zie de afbeelding hiernaast.
Vanmorgen ook de wekelijkse markt bezocht, één van Jeanne's verplichte activiteiten. Het is een gewone markt maar met toch wel een paar op toeristen toegesneden stalletjes. Omdat het hele centrum van VB op de schop is gegaan, heeft ook de markt een nieuw plekje gekregen.
Daarna een strandje gepikt waar we ook deze vis aantroffen. Geen idee wat het is. Geluncht in onze vaste strandlunchstek Cap'tain. De rosé was er nog steeds als van ouds.
English text 
After a few cloudy days the weather gods now seem to have decided in our favor. Allready yesterday the sun appeared. And this morning there was re-appearance. So in concert with the hotel owner we decided to add another night here. And there may be more.
Vieux Boucau has a very nice little church. It has a beautifully painted ceiling (first picture).
Tuesday is market day here. Nothing fancy but it is nice to have look at all the local products such as the superb jambon and the Floc de Gascogne. But even without those it is one of Jeanne's favorite pass times.
Before we had lunch on the beach we met this unfortunate fish. It was a little dead. I have no idea what kind it is/was. We mourned its passing away over a pinchet de rosé.

1 comment:

  1. Altijd leuk en interessant om een buitenlandse markt te bezoeken. Het ruikt anders, de kleuren zijn anders, de mensen zijn anders etcetera.

    ReplyDelete

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...