Friday, 7 June 2013

Lodève -Fleurance

De rit van Lodève naar Fleurance is bijna 300 km maar wanneer je de tolwegen vermijdt, dan ben je toch zo'n 5 uur aan het rijden. Niet dat dat erg is, want het doel is om ook nog wat te zien. Daarom koffie gedronken in St. Affrique en voor de lunch gestopt in Albi, de stad van de enorme kathedraal.
Hoewel we hier wel een aantal keren geweest zijn, zal je mij niet horen zeggen dat ik de stad op m'n duimpje ken. We reden dus de stad in richting centre ville en doken daar een ondergrondse parkeergarage in. Dan kom je boven, kijkt om je heen en komt tot de conclusie dat je op deze plek al eerder geweest ben. Wat je noemt een deja vu. En de op en neer gaande fonteinen die het winkelcentrum van Amstelveen opsieren, heb je hier ook (zie foto).
De rit naar Fleurance voert voor een goed deel over de D999, bij mijn weten één van de langste D-wegen van Frankrijk. Hij begint ergens bij Tarascon ten oosten van Nîmes en eindigt bij Albi.
In Fleurance aangekomen is het altijd weer even zoeken waar we precies moeten zijn. Dat is niet zo vreemd als je woont aan een weg waarvan zelfs Google niet weet wat de naam is. Maar via de D953 komen we er toch en wacht ons een gastvrije ontvangst bij T. en A.
Als je dan de andere ochtend uit je raam kijkt, en je kijkt uit op onderstaand panorama, dan zijn we toch wel bofkonten.

4 comments:

 1. Je maakt een hele tocht door Frankrijk, leuk, sommige plaatsen herken ik. Veel plezier.

  ReplyDelete
 2. Echt leuk om zo met je mee te reizen. Frankrijk heb ik altijd een mooi land gevonden met oude dorpen die niet veranderden. Er is zoveel moois en zoveel stijl en zulk lekker eten. Een prima land voor vakantie.

  ReplyDelete
 3. @biebkriebels
  Dank je, we zijn nu over de helft dus misschien herken je er nog wel een paar.

  ReplyDelete
 4. @aussie K
  Het is niet alleen leuk, als echte Hollander kan ik ook nog zeggen dat het je geld uitspaart van al die postzegels en ansichtkaarten :-) En voor wat betreft het eten, ook dat gaat allemaal prima, misschien wel een paar kilootjes té prima...

  ReplyDelete

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...