Friday, 31 May 2013

Lons-le-Saunier - Brédannaz

Er staat een ontmoeting met (klein)kinderen in de buurt van Annecy gepland. Daarom gaan we vandaag die kant op. Omdat we daar al veel dichterbij zitten dan we vooraf bedacht hebben, kunnen we het nu kalmpjes aan doen. Trouwens, het weer is er ook niet naar om veel haast te maken. Het komt echt met bakken uit de hemel. De temperatuur is er ook al niet geweldig, gemiddeld zo'n 12 graden met in een bui een laagterecord van 7! We zijn zo blij dat we onze zomerkleding meegenomen hebben.
De route gaat via Orgelet bij het Lac de Vouglans. We hebben daar jaren geleden ook al eens verbleven. Aan de westzijde van het meer kan je genieten van schitterende uitzichten. Maar, ook al vanwege het weer, er deze keer aan de oostzijde langs gereden. 
Rond de middag zijn we al in Annecy. Dat heeft een leuk oud centrum waar het aangenaam toeven is. Later langs het meer nog wat naar het zuiden gereden en een hotel gezocht en gevonden. We hebben een kamer met fraai uitzicht over het Lac d'Annecy. De bergen aan de overkant zijn, door de laaghangende wolken, maar half zichtbaar. We hopen op betere tijden.
Het is de bedoeling dat we hier t/m zondag blijven en dan maandag weer wat verder trekken naar het zuidwesten. Hopelijk zien we daar dan wat zon.

No comments:

Post a Comment

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...