Wednesday, 29 May 2013

Castricum-Noorbeek-Colmar

De kop is er weer af, we zitten in Colmar in het departement Bas-Rhine.
Afgelopen nacht verbleven in Noorbeek, pak 'm beet 15 km ZO van Maastricht, pal tegen de Belgische grens. Geen onaangenaam Fletcherhotel maar het ziet er wat "gedateerd" uit. Wel een fraai uitzicht over het Noordal ('k wist niet dat 't bestond). We hebben daar zowaar buiten kunnen zitten, 23 graden en zon!
Hoe anders was dat deze morgen. Alles grijs en 10 graden met af en toe een spetter.
Tot op heden voornamelijk over de grote weg gereden. Even onder Nancy zijn we naar het ZO afgeslagen richting Baccarat. Maar in die glasstad hebben we al eens overnacht dus door naar St. Die  (met een accent grave). ('t Is behelpen, typen op een i-Pad.)
 St. Die hebben we ook achter ons gelaten, het centre ville zag er niet zeer aantrekkelijk uit. Dus door naar Colmar via de 6950m lange tunnel Maurice Lemaire. Colmar is bekend vanwege de vele vakwerkhuizen in het oude centrum. En daarom een toeristisch trekpleister. We hebben lekker wat rondgelopen en vervolgens in een brasserie de Elzasser wijn getest. Hoewel het eind mei is genoegelijk van een choucroute kunnen genieten en Jeanne van een flinterdunne pizza. Zo geven we ieder onze eigen "invulling" aan de vakantie.
Morgen weer wat meer naar het zuiden.

PS met het uploaden van de foto's wil het nog niet erg lukken. Die zet ik dan maar later bij. Jullie weten in ieder geval waar we zitten.
Choucroute
C

4 comments:

 1. Lekker onderweg zie ik, goede reis.

  ReplyDelete
 2. Leuk!

  Ps: als je de toets ingedrukt houdt, kan je accent grave selecteren.

  ReplyDelete
 3. Fijne vakantie! Hopelijk met goed weer.

  ReplyDelete
 4. @biebkriebels
  Dank je wel!
  @Pascal
  Dank voor de tip, verderop kan je zien dat ik nu ook weet hoe het moet :-)
  @Marleen
  Dank je en het is inmiddels prima weer!

  ReplyDelete

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...