Saturday, 3 December 2011

Combi-namen (3)

Gisteren was het dan zo ver, de loting voor het EK voetbal 2012. Het speelt zich af in Polen en de Oekraïne, niet mijn gedroomde vakantielanden maar daar hebben we het nu niet over. Marco van Basten, die de trekking deed, regelde het zo dat poulehoofd en vòòdeze trekking  al gedoodverfd winnaar Nederland, het moet opnemen tegen Denemarken, Portugal en Duitsland. Na deze trekking is het enthousiasme in den lande enigszins getemperd want alom wordt gesproken over deze poule als de poule des doods. Ik snap dat niet zo want in elke poule zijn er uiteindelijk twee afvallers. Maar alweer, daar hebben we het nu niet over.
Ter gelegenheid van deze trekking en deze poule, heb ik nog een paar toe-passelijke combi-namen gevonden. De eerste heeft betrekking op Duitsland. Wanneer ons een keer de bal wordt ontfutseld, dan zal onze tegenstander zeggen:
Mein-Bal
Het is in het profvoetbal tegenwoordig gebruikelijk dat overtredingen wor-den uitgelokt. Niet netjes, toch het gebeurt regelmatig. Maar sommige spe-lers vragen er gewoon om!
Haak-Meij
Een beetje gezocht is de volgende. Een voetbal staat ook wel bekend onder de naam 'het bruine monster'. Dat stamt nog uit de tijd dat die dingen van bruin leer gemaakt werden, met zo'n veter. Wanneer je die op je kop kreeg... Hoe dan ook, voetbal wordt gespeeld op gras en meestal is dat groen.
de Groen-de Bruijn
Aardiger is de aanmoediging van een Portugese gastarbeider in de zestiger jaren. Het is wat onwaarschijnlijk maar ook een eerste generatie Nederlan-der zou natuurlijk het Nederlands elftal kunnen aanmoedigen met een wel-gemeend 'hup Holland hup!'.
Olland-Hoep
Ook de al eerder gebruikte combi-naam 'Linker-Been' zou in deze opsom-ming niet misstaan.

No comments:

Post a Comment

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...