Sunday, 31 May 2015

Nyons

Op het gevaar af vervelend te worden, het was hier weer boven de 30 graden. Celsius wel te verstaan. Naar verluid komt er ook in Nederland een hittegolf aan. Maar, belangrijker nog, zondag is hier ook een beetje marktdag. Niet zo massaal als op donderdag maar toch. We slaan dan onze jaarvoorraad zeep (Savon de Marseille) in en Jeanne nog een paar blouses die ze echt niet kon laten hangen. Ook het bekende aardewerk uit Crestet wordt hier ruim aangeboden.
's Middags beleefde ik mijn finest hour. We zochten een parkje op om daar in de schaduw wat bij te komen van lunch en warmte. We kwamen terecht aan de rand van een jeu de boules-baan. Daar werd ik uitgenodigd door een Frans, op André Hazes gelijkend heerschap, om mee te doen. Na enig beleefd tegenstribbelen, je wilt die Fransen niet meteen een minderwaardigheidscomplex bezorgen, heb ik hem zijn zin gegeven. Het zal niet verbazen dat ik uiteindelijk de beste Hollander van het gezelschap bleek te zijn.
Peter geheel rechts
Jeanne heeft geprobeerd e.e.a. met haar telefoon te vereeuwigen maar dat blijken toch wat vage plaatjes geworden te zijn. Voor het nageslacht laat ik er hier toch maar eentje zien.
's Avonds bij het diner van een lekkere rosé uit Vinsobres genoten. Ooit waren wij daar met onze Amstelveense achterburen incl. Pascal en Thierry op de Camping Domaine du Sagittaire. Mooie tijden waren dat. De eigenaar van ons etablissement vanavond zal het daarom niet erg vinden dat we de roséverpakking ter herinnering hebben meegenomen.
A demain.

5 comments:

 1. Ha, jeu de boules / pétanque, wat leuk!! Heel veel gedaan in Frankrijk. Je was zeker de jongste van het gezelschap... Maar die oude mannekes kunnen er wat van!

  Vandaag hier regen.. dat mooie weer mag wel komen.

  Gaan jullie ook bij St. Hubert in Entrechaux ("tussen het kalk") eten?

  ReplyDelete
 2. Nou, we hebben er inderdaad eentje aan het werk gezien die werkelijk elke bal kon raken die hij wilde. Die vent had in de oorlog bommenrichter kunnen zijn!
  St. Hubert gaat er dit jaar niet van komen. Daar zijn ze waarschijnlijk nog steeds niet over het verlies van alle kaasjes heen die Fleur in een onbewaakt moment wist te bemachtigen :-)

  ReplyDelete
 3. Wat een leuke gekleurde schaaltjes. Ik zou mijn slag geslagen hebben!
  Geniet verder.

  ReplyDelete
 4. Wat een leuke gekleurde schaaltjes op de markt. Ik zou het wel weten.
  Geniet verder van jullie vakantie.

  ReplyDelete
 5. @Joke, jij denkt natuurlijk dat ik een vrachtwagen bij me heb!
  En genieten, dat doen we! Dank je.

  ReplyDelete

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...