Thursday, 28 May 2015

Epinal - Lons-le-Saunier

Lons-le-saunier
Lons-le-Saunier
Hedenochtend in Epinal ook een blauwe hemel maar toch nog wat frisjes: 17 graden. Zonder nou echt te weten waar we vandaag willen eindigen, de weg naar Besancon ingeslagen. Blauwe luchten en naarmate we verder zuidwaarts komen, stijgt de temperatuur. Besancon ziet er naar onze smaak niet heel gezellig uit, althans niet het gedeelte waar wij binnen rijden. Daarom na een korte wandeling door naar Lons-le-Saunier. Lang geleden zijn we daar wel eens geweest maar daar herinner ik me niets meer van. Volgens Jeanne is dat niet zo lang geleden geweest dus daarom mijn vakantieboekje er maar op nageslagen. En inderdaad, in 2013 waren we ook hier, op 30 mei. Een ernstig geval van verdringing dus. Jeanne wist zich zelfs te herinneren dat het toen pokkenweer was. Ook dat klopte, in het boekje staat 13 graden genoteerd en nu hebben we er 21! En wat we dit jaar ook hebben, is een markt en geen kleintje ook. Jeanne blij en ik de Spaanse vlag rijker, de buren in Toren 2/3 en in het bejaardenhuis kunnen weer een nieuwe vlag tegemoet zien.
Lons is best een aardig stadje met een vrolijk centre ville. De lokale wijn uit de Jura is niet geheel mijn smaak maar de lokale kaasfondue, we zitten in de Comté, is er niet minder om.
Het plan is om morgen via Orgelet verder naar het zuiden te trekken. Vlak bij Orgelet heb je een schitterend uitzicht over een paar meren en die willen we nog wel weer een keertje zien. Tot morgen dus.

2 comments:

  1. Kaasfondue? Klinkt goed! Hopelijk niet gemaakt van die stinkende Franse kazen...

    En voor mij allemaal onbekende plaatsjes... maar richting Nyons I see! Dan kan ik erover meepraten :)

    ReplyDelete
  2. Nou, deze fondue was puik, geen stankje te bekennen want gemaakt van Jurakaas. De Jurawijn vond ik nou weer wat minder, een beetje dunnetjes en weinig smaak.
    Je commentaar over Nyons zien we gaarne tegemoet. Morgen (zondag 31/5) is er markt. Dus wie weet duikt Blair hier nog op...

    ReplyDelete

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...