Wednesday, 27 May 2015

Maastricht - Epinal

Epinal Place des Vosges
Epinal Centre
Was je ooit in Epinal? Wij niet maar nu wel. Altijd gedacht dat de Moezel alleen maar in Duitsland stroomde maar hier is ie ook ruim aanwezig en niet zo zuinig ook. Maar laten we bij het begin beginnen. Van Maasticht via Luik (waar is die rondweg toch gebleven?) naar Luxemburg. Daar is de euro 95 welgeteld € 1,266/liter. Al zou ik maar een liter nodig hebben, dan nog ...
Daarna Metz en Nancy en zo'n 80 km verder doemt Epinal op. Echt een leuk stadje. Omdat we redelijk vroeg zijn weten we nog net een hotelkamer te bemachtigen. Morgen begint het Festival des Imaginaires en dat schijnt hotelkamers te vreten! Maar wij zitten prettig in het oude centrum, in hotel La Basilique. Het heeft slechts twee sterren maar het terras en vele restaurantjes behoren tot de belendende percelen, Je hoort ons dus niet klagen. Voor de kenners is op bijgaande foto Jeanne te onderscheiden, mogelijk schuil gaand achter een glas Chardonnay. Maar dat kan van mij geweest zijn.
's Avonds genoten van een heerlijke choucroute. De Vogezen zijn per slot van rekening deel van de Elzas en voor de lokale zuurkool mogen ze mij altijd wakker maken.
Basilique de Saint-Maurice
Basilique de Saint-Maurice
Wanneer je in hotel La Basilique slaapt ontkom je natuurlijk niet aan een bezoek aan de die basiliek. En in al z'n eenvoud is het een fraaie kerk. Basiliek van Saint-Maurice heet ie voluit. Hoe men in de 16e eeuw die gewelven heeft gebouwd, indrukwekkend!

Morgen verder zuidwaarts, waar we zullen eindigen is nog onduidelijk. Hopelijk houden de blauwe luchten en de aangename temperaturen van Epinal ons gezelschap. Tot morgen, Wi-Fi dienende.
No comments:

Post a Comment

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...