Saturday, 2 June 2012

Saumur-Les Sables d'Olonne

De dag begon goed (voor mijn betere wederhelft). Eindelijk was er een markt te bezichtigen. En wel vlak voor ons hotel in Saumur. Best een aardige markt maar wel een beetje eentonig. Veel textiel, groente en fruit en weinig andere zaken. Maar een mens kan niet alles hebben. Stiekum hoop ik nog een vide grenier (vlooienmarkt) tegen het lijf te lopen met een door geen Fransman herkende Copier. Maar helaas. Daarom maar weer de weg op, het kasteel van Saumur achter ons latend.
Kasteel van Saumur aan de Loire
Langs ongelooflijk rustige (en goede) wegen spoeden wij ons in zuidwestelijke richting, naar les Sables d' Olonne. Tegen onze principes in, rijden we een stukje over een autoroute, de A87, zodat we al om voor half één op de bestemming zijn. Het is hier duidelijk weekend, want wat drukker, mensen genieten van het fraaie weer. Het hotel van onze keuze heeft én een kamer voor ons beschikbaar én gratis wifi, wat wil de moderne reiziger nog meer.
De vissershaven van les Sables hebben wij door de jaren heen steeds meer in een haven voor plezierjachten zien veranderen. Je kunt zien dat hier een van de grootste zeilwedstrijden ter wereld van start gaat (op 10-11-12), de Vendée Globe.
Deel van de vissershaven van les Sables. De vlaggetjes fungeren op zee
als boeien om de plaats aan te geven waar de netten uitgezet zijn.
Op de achtergrond is een scheepshelling zichtbaar.
De port de plaisance van les Sables.
Morgen richting Les Landes via de pont van Royan naar Pointe de Grave. Bordeaux laten we lekker links liggen.
Wordt vervolgd

3 comments:

 1. I see according to Geneabloggers, today is your four year anniversary since you've been blogging. Happy Blogiversary.

  Regards, Jim

  Genealogy Blog at Hidden Genealogy Nuggets

  ReplyDelete
 2. @Jana, @Jim,

  Being on holidays in France, that anniversary completely slipped my mind. But, with thanks to geneabloggers, thank you very much!

  Peter

  ReplyDelete

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...