Tuesday, 12 June 2012

Guéret-Blois

Blois? Dat komt bekend voor want daar waren we al eerder, deze vakantie. Het verschil is dat we er eind mei van oost naar west doorheen trokken, langs de Loire, en nu van zuid naar noord. Puur toeval dus, nou ja, toeval? We zijn gewoon om een uur of half drie weer gestopt omdat het een prettige stad is om rond te lopen. En dat ondanks de wat moeizame temperaturen. Ik geloof niet dat we vandaag wat hogers dan 16 gr. hebben gezien. En dat ondanks regelmatige perioden van zonneschijn. Onderweg, in Chateauroux hebben we genoeglijk de koffie buiten op een terrasje genuttigd. Ook was daar gelegenheid  tot het maken van een soort (zelf)portret van ons beidjes.
Met dank aan de gezamenlijke verzekeraars van Poitier.
Niet zeer verbazingwekkend, belandden we weer in hetzelfde hotel. Deze keer een kamer op de 3e étage en dan wordt het uitzicht ook een stukje fraaier. Kom nog maar es om zo'n kerk in PKN-Nederland. Toegegeven, deze stond er iets eerder, maar toch.
Ons hotelkameruitzicht (3x woordwaarde) op de l'eglise St. Vincent te Blois
Overigens staat in Blois ook de kathedraal van Saint Louis waaraan de Nederlandse (glas)kunstenaar Jan Dibbets het nodige heeft bijgedragen in de vorm van moderne gebrandschilderde ramen. Die gaan wij D.V. morgenochtend bezichtigen.
Het werk van Dibbets in Blois

No comments:

Post a Comment

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...