Monday, 11 June 2012

Sarlat-Guéret

Vlak voordat we hedenochtend uit Sarlat vertrokken, mochten we nog getuige zijn van een Franse wijze van parkeren. De lokale wijn (uit Bergerac) smaakt dan ook prima.
Parkeren op z'n Frans in Sarlat
Het weer vandaag is niet geweldig. Veel grijs, af en toe een bui en gemiddeld zo'n 15 gr. C. De reis voert via Brive-la-Gaillarde en Tulle door de Correze. Mooi, glooiend landschap en mooie wegen. We hebben al heel wat km's door Frankrijk gereden maar dit gebied is nieuw voor ons. Een deel van Treignac, een stadje en route, wordt geafficheerd als cité médiévale maar dat is waarschijnlijk meer om toeristen te trekken dan dat er veel middeleeuws te zien is. Overigens waren wij de enige toeristen. Dus mocht u van plan zijn er voor om te rijden...
Waar je, zij het in beperkte mate, beter wel voor om kunt rijden, is om te tanken bij Leclerc. € 1,52/ltr is in onze ogen een koopje. Elders betaal je zeker € 0,10-0,20 cent meer. En de cremant bij deze hyper-AH is zeker een aanrader. Zonder de rosé-variant hoef ik bij dochterlief niet aan te komen.
€ 1,52/ltr.
Uiteindelijk de dag beëindigd in Guérat, dept. Creuse. Het stadje is geheel nieuw voor ons. Misschien omdat het maandag is maar het aantal open restaurants is er op de vingers van één vinger te tellen. Maar voor haar kamerbewoners maakt ons hotel (Auclair) voor weinig geld een zeer smakelijk diner klaar. Weinig keus maar van goede kwaliteit! Zo houden we toch een goede herinnering aan Guérat.
Morgen verder naar...
Wordt vervolgd.

2 comments:

  1. Cremant.... daar rijd ik tegenworodig speciaal 'even' voor naar m'n broer in la Chatian (een heel klein gat bij tussen Chalus en Nontron, vlakbij St.Saud)
    Maar dan wel met de Sloep... daar passen zomaar 30 dozen in.
    Samen met Paard even de 8-jongnes uitlaten.

    ReplyDelete
  2. Ja, dat er in La Chatian 30 dozen in gaan, dat geloof ik wel. Maar hoeveel komen er thuis?

    ReplyDelete

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...