Saturday, 2 July 2011

Frankrijk (16)

2 juli De Panne-Castricum

De laatste kilometers naar huis, zo'n 350, met voortvarendheid afgelegd. Dat heeft niet aan de kwaliteit van de Belgische wegen gelegen, die is nog altijd even belabberd, regering of geen regering. Provisorisch gedichte gaten in de weg, ontbrekende wegmarkeringen en het enige bord dat de route via de Liefkenshoektunnel markeert, staat zo goed als op de afslag die je moet nemen om via die tunnel te kunnen rijden.
Om rond 13.00 uur kwam Castricum weer in zicht. Gewoonte getrouw rijden wij terug altijd via Rotterdam en Den Haag, ook al omdat wij veronderstelden dat dat de kortste weg zou zijn. Onze TomTom probeerde ons tot twee keer toe over Utrecht te leiden. En inderdaad, het apparaat heeft gelijk! Die route blijkt 13 km korter te zijn. Maar ja, wie daar op let is een kniesoor. Op bijna 4000 gereden kilometers scheelt dat een litertje euro95. Daar is over heen te springen.
Binnenkort volgt nog een samenvatting van deze vakantie, die wij beiden als zeer aangenaam hebben ervaren. Volgend jaar maar wel weer wat vroeger, dan heb je ook minder last van hotels die complet zijn.
Alle lezers dank voor hun aandacht en reacties.

No comments:

Post a Comment

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...