Thursday, 14 June 2012

Blois-Fécamp


Na het ontbijt eerst de kathedraal van Saint Louis opgezocht. Die ligt op slechts 10 minuten lopen van ons hotel. De kathedraal zelf vind ik niet bijzonder, zeker niet aan de buitenkant. Het is een nogal grof bouwwerk dat ongetwijfeld een aantal rijken uit een ver verleden toegang tot de hemel heeft verschaft. De binnenkant is wat fraaier, niet in de laatste plaats door de ramen van Jan Dibbets die voor de kenners vol met symboliek zitten. Mij gaat het meer om de moderne vormgeving van het “decor”. Blij dat ik ze gezien heb.
Kerkraam van Jan Dibbets in de kathedraal van Blois
Fraai (vind ik) kijkje op Blois
Tegen half elf zijn we weer onderweg met een koffiepauze in Chateaudun. Het weer noodt nog steeds niet tot lunches op lommerrijke terrassen. De temperatuur blijft 15 gr., de bewolking aanwezig. 
Het chateau van Kasteeldun
Via Chartres en Dreux spoeden we ons richting kust. We besluiten in Fécamp te overnachten. Beiden hadden we het idee hier al eerder geweest te zijn maar de herkenning blijft uit. Kennelijk in het verleden alleen maar langs gereden. In hotel Le Commerce vertoont de WiFi ernstige gebreken*, het restaurant gelukkig niet. De weerman op TV meldt een weersverbetering. Maar of die voor ons nog op tijd komt…
Wordt vervolgd.
*Dit blog pas een dag later in Berck Plage kunnen plaatsen.

No comments:

Post a Comment

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...