Monday, 26 May 2014

Castricum -Maastricht-Langres

Omgeving Langres
Waren wij eerst van plan om de 26e via Leuven (B) naar Noord-Frankrijk te gaan, het is uiteindelijk de verre namiddag van de 25e mei geworden en niet naar België maar naar Maastricht. De nazaten van Gerrit exploiteren daar een **** toekanhotel en daar is het ook goed toeven.
Dat zijn zo de voordelen van het reizen op de bonnefooi, geen last van bindingsangst, je kunt gaan en staan wanneer en waar je maar wilt.
Hedenochtend dus weer op pad en met de eerste 245 km al achter de rug, ben je dan snel in Luxemburg (€ 1,33/ltr en dat is langs de grote weg!). Verder langs de A31 via Metz en Nancy en om bij drieën was het wel weer mooi geweest: Langres lonkte! Langres, de stad van Denis Diderot (Langres 1713-Parijs 1784), de bekende filosoof en schrijver. Maar die kennen jullie natuurlijk.
Downtown Langres, vermaard om zijn maandagse stiltes, kent ook een Logis de Francehotel en daar ziet dit blog het daglicht.
Een wandeling langs de stadsmuren geeft een fraai uitzicht over de omgeving. Jeanne vindt nog een ballpoint met de tekst Fly Emirates. De concurrentie is overal!
Was Frankrijk ooit een vrome Roomse natie, het is wel duidelijk dat de moeder van God in Frankrijk hier een hopeloos vercommercialiseerd bestaan leidt. Omringd door drugs en drank staat zij in haar kapelletje de mensheid te bekeren.
En dan was het vandaag ook nog de verjaardag van zoonlief. Dank zij z'n zus was het vanmorgen vroeg op Twitter al feest. Wij hebben hem gisteren al gefeliciteerd en er vandaag eentje op z'n gezondheid genomen, waarvan hier het bewijs!
Tot morgen.

2 comments:

  1. Dat ze maar lekker hebben mogen smaken....de glazen wijn dus :-)

    ReplyDelete
  2. Inderdaad een behoorlijke stadsmuur!

    ReplyDelete

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...