Thursday, 23 June 2011

Frankrijk (7)

23 juni Vieux Boucau

In de weersvoorspellingen van vandaag figureerde het woord 'bewolkt' zeer prominent. En voor wat de ochtend betreft klopte dat ook aardig. Wel prettige temperaturen, 20-21 graden. In de middag brak de bewolking en kwam de zon door. Wij naar het strand, o.a. om onze favoriete sport, nou ja, sport..., te beoefenen: vliegeren. We hebben die vlieger ooit tijdens een vliegerfestival in Cayeux s/Mer gekocht en sindsdien behoort ie tot de standard issue. Met 200-300 meter lijn er bij, brengen we de lokale luchtvaart geregeld in gevaar.


Zeker tijdens de vakantie is de tekst op de plastic zak van toepassing. Jeanne stond er toevallig zo naast.

Gisteravond ontmoetten we nog een stel steltlopers hier uit de streek, Les Landes. Dacht dat deze gewoonte alleen nog in de Camarque in ere werd gehouden maar ook hier dus. Nou doen ze hier wel meer dingen waar wij nog geen weet van hadden. Zo is er vanavond een Course Landaise. Dat klinkt wel erg vrolijk maar niet voor de betrokken stier! Want inderdaad, ze doen hier aan stierenvechten. Wij niet, dus we gaan zo maar een lekker visje eten, aan de overkant. Dat was, zoals al eerder gemeld, vorig jaar ons hotel en inmiddels weer open.
Nou ik er over nadenk, zijn we eigenlijk niet veel beter dan de stierenliefhebbers. Aan het eind van de avond zullen zowel de stier als de vissen niet meer onder ons zijn...


No comments:

Post a Comment

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...