Sunday, 3 June 2012

Les Sables d'Olonne-Lacanau-Océan

Vanmorgen verslapen, we werden om 8 uur wakker (!) maar na een blik naar buiten was dat geen verloren tijd. Helemaal grijs, een paar spetters en 18 graden, dat was nieuw. 
De bedoeling was de pont van 12.30 uur over de Gironde te halen, de volgende gaat om 14.00 uur. Die pont (bac) vertrekt uit Royan en dat ligt bijna 180 km ten zuiden van les Sables. Over D-wegen moet het dan wel meezitten, geen tractoren en zo of Franse boursin-types die in een Renault 4 naar de mis in het dorp verderop onderweg zijn. En het zat mee, om 12.15 uur kwamen we in Royan aan na bij Rochefort nog een stop te hebben gemaakt om onderstaande marinekist te vereeuwigen.
Op een rotonde bij Rochefort
Het embarkeren was nog niet begonnen. Het seizoen ook nog niet want de pont was slechts half vol.
De pont van Royan naar Pointe de Grave
Na 25 minuten landden we in Les Landes. We besloten nog een eindje (90 km) door te rijden naar Lacanau- Océan. Een strak windje vanuit het westen daar met zelfs nog een heuse bui regen. Maar verder erg aangenaam. Er was zelfs een vide grenier maar helaas geen Copier. Een mens kan niet alles hebben. 
La plage de Lacanau-Océan
Morgen door naar Mimizan-Plage (125 km), daar maken we, na een week op reis, onze grote tussenstop.
Wordt vervolgd

2 comments:

  1. De rotonde met de militaire kist hebben wij ook diverse malen rondgereden, tijdens onze vakantie in La douce France in 2008. Als ik het me goed herinner was er een Amerikaans aandoend restaurant in de buurt, waar wij met de kindjes genoten hebben van de typisch Franse keuken, te weten hamburgers, chicken wings en natuurlijk de FRENCH fries :-)!

    ReplyDelete
  2. Dat Franse restaurant hebben we helaas gemist maar we kunnen ons goed voorstellen dat de kinderen wel trek hadden nadat jullie die rotonde diverse malen waren rondgereden... :-)

    ReplyDelete

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...