Thursday, 14 June 2012

Fécamp-Berck Plage

Zo zie je maar wat een bezoek aan een kathedraal allemaal niet vermag. Al bij het opstaan ruime zonneschijn en een, zeker in vergelijking met de voorgaande dagen, heerlijke temperatuur van 20 gr. De geplande route, voor zover daar al sprake van is, gaat echt langs de kust. Zo veel mogelijk plaatsjes sur Mer zal ik maar zeggen. De eerste zeebezichtiging is in St Pierre-en-Port met fraaie krijtrotsen. 
De recht uit zee opreizende  falaises bij St Pierre-en-Port
J. met camouflageblouse te Veulettes-sur-Mer
In Sotteville-sur-Mer halen ze niet alleen de vis aan land, men vindt het handiger de hele vissersboot uit zee te halen. Niet zo'n slecht idee wanneer er geen haven is.
Sotteville-sur-Mer
Na een meer dan aangename lunch in Veules-les-Roses, en die zijn er inderdaad erg veul, heeft men een paar kilometer verder een steile trap aangelegd in de falaises, die leidt naar de zee. Spectaculair maar wij blijven boven.
De trap naar de zee en vooral van zee...
Tot dan toe, het is ongeveer half twee, hebben we nog maar bar weinig kilometers gemaakt, hooguit 45. Dus het wordt tijd om iets meer snelheid te maken anders hadden we net zo goed in Fécamp kunnen blijven. Tegen vier uur arriveren we in Berck Plage, ruim 100 km verderop. Zelden zagen we stranden zo breed!
Het strand van Berck Plage
Zittend op een terrasje nog vraag van een KLM-collega over een ver verleden trachten te beantwoorden. Maar die onderwerpen beginnen nu toch wel een beetje te vervagen. Tegen de avond weer een paar spetters en er is geen kathedraal in de buurt...
Wordt vervolgd.

No comments:

Post a Comment

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...