Saturday, 16 June 2012

Berck Plage-De Panne


Gisteren hebben we het geluk van de weergoden kennelijk maximaal benut want vandaag (15 juni) is het op. Althans, de zon schijnt niet meer, het is weer grijs (weer) en 17 gr. Ons doel ligt vandaag voor het eerst sinds lang niet meer in Frankrijk maar in België, en wel in De Panne. De Panne is een echte Belgische kustplaats, veel dagjestoerisme en restaurants waar je smakelijk kunt eten en vriendelijk geholpen wordt. Deze keer besloten we, gedwongen door een bui regen, maar in een brasserie het avondmaal te nuttigen. J. besloot het bij een voorafje te houden en werd vergast op bijzonder riante hoeveelheid zalm op toast. Mijn cabilaud (kabeljauw) in bearnaisesaus was eveneens van hoge kwaliteit. En dat allemaal in een heel gewoon brasserietje...
De Panne is de laatste jaren zo’n beetje ons vaste laatste stop geworden op weg van Frankrijk naar huis. Ik probeer daar altijd nog de vlag van De Panne te pakken te krijgen maar een middenstander wist mij te melden dat die niet te koop is, “die moet je van de mast halen”. Dat gaat mij wat ver, daarom maar een plaatje er van. 
De vlaggen van Vlaanderen, België en De Panne
Op het strand van De Panne heb je nog van die mooie verkleedwagens staan van het type dat je begin 20e eeuw ook nog in Scheveningen kon zien. Met een beetje fantasie zie je ‘m zo staan in een Haagse Schoolschilderij met zo'n dame gehuld in een pijamabadpak. 
Een mobiel kleedhokje op het strand van De Panne
Morgen door naar huis, naar de roerselen van alle dag en naar onze acht kleinkinderen. Deze keer proberen we wel via de Liefkenshoektunnel te rijden. Vorig jaar misten we een afslag op de A11 en verzeilden we in de Kennedytunneldrukte.

Wordt niet meer vervolgd want we zijn inmiddels weer thuis. Ondanks de soms duistere Belgische bewegwijzering, hebben we de Liefkenshoektunnel deze keer wel gevonden. Voor een euro meer dan een paar jaar geleden, mochten we er door. De verdere reis is wat je noemt uneventful verlopen zodat van dit vakantieblog alleen de samenvatting nog rest. En die volgt, in due course.
Met dank aan alle trouwe lezers!

No comments:

Post a Comment

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...