Wednesday, 30 May 2012

Castricum-Gien

Hoewel de titel van deze post anders doet vermoeden, hebben we deze route niet in een (1) dag afgelegd. Die tijden zijn voorbij, in 24 uur naar Spanje rossen toen er nog geen autoroutes waren. Tegenwoordig doen we dat anders. Op 28 mei (2e Pinksterdag) naar Maastricht gereden zonder ook maar een enkele file tegen te komen. De volgende dag via Luik en Luxemburg (euro95 €1,31/ltr) naar Metz. Kort daarna van de A31 af gegaan en via o.a. Bar le Duc (ja, van het water maar dat smaakt beter dan het stadje) naar St. Dizier. Ook dat is niet wereldschokkend maar in de zon is het al gauw prettig toeven.
Misschien behoeft de route enige verklaring. Reden wij altijd of via de oostkant of via de kust naar het zuiden, deze keer hebben we besloten om via het leuke deel van de Loire richting St. Nazaire te rijden en dan zuidwaarts. Het leuke deel begint bij Orleans. Dus die kant rijden we op.
Vandaag van St. Dizier via Troyes (viel tegen), Sens en Montargis naar Gien alwaar ze een citroenachtige witte wijn maken. En daar zijn we dus nu. Morgen weer verder richting Orleans. En dan moeten we toch de eerste chateaux eens tegenkomen.
Gien aan de Loire
Nog wel het vermelden waard is dat we hier pas in hotel #4 succes hadden. De eerste drie, allemaal complet. Ongelooflijk in deze tijd van het jaar!
Wordt vervolgd.

No comments:

Post a Comment

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...