Sunday, 5 June 2011

Sold! (2)

Ter beantwoording van de vraag waarom het eerste deel van dit onderwerp 'Sold' in het Engels is gesteld, dat had een commerciële reden.
In Amstelveen en Buitenveldert woont/woonde een omvangrijke Japanse gemeenschap, zo'n 3000 mensen, allemaal z.g. expats. Doorgaans zijn dat redelijk kapitaalkrachtige mensen, maar het spreken/lezen van Nederlands, behoort niet tot hun favoriete bezigheden. Ze zijn weliswaar meer ge-interesseerd in huurwoningen maar je hebt er natuurlijk maar eentje nodig die wegens een langer verblijf, wel wil kopen.
Daarom hebben we een advertentie geplaatst op een site die veel door Japanners bekeken werd (zie afbeelding). Voor de liefhebbers www.baibainet.com. Feit is dat ons huis ook daadwerkelijk aan een Japans echtpaar verkocht is geweest. Tot en met het tekenen van de akte bij de notaris aan toe! Helaas moesten zij in de afkoelingsperiode weer afhaken omdat ze naar Japan werden teruggeroepen... Overigens kwam het contact met deze mensen niet tot stand via genoemde website of via onze advertentie bij de Amstelveense supermarkten (hebben we ook nog gedaan!) maar via buren in De Zon: Thea & Hans.
Daarom dus de Engelse teksten zo hier en daar.

No comments:

Post a Comment

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...