Thursday, 30 June 2011

Frankrijk (14)

30 juni Vannes-Granville

Bij het wegrijden uit Vannes een onopvallend papiertje onder de ruitenwisser ontdekt. Toch maar even er onder uit gehaald en ja hoor, een parkeerboete van 11 euro (kennen wij dat tarief nog?). Het vreemde is dat we nergens geparkeerd hebben anders dan op het terrein van het Golfe hotel en in de parkeergarage van Vannes. Nog vreemder is dat er geen tijdstip van de overtreding op staat noch het kenteken van onze auto. Het zal me benieuwen of en wat ik daarvan hoor. Het zou toch wel triest zijn indien men zou pogen een Franse boete van 11 euro in Nederland te innen. Het zou wel verklaren waarom de EU een wat dure organisatie is... Edoch, na aankomst in Granville het vodje nog maar eens bestudeerd. Het blijkt een bekeuring voor een Franse Mercedes te zijn. De eigenaar zal de bekeuring wel uit frustratie onder onze ruitenwissers hebben gedaan. Of het was een humorist, maar met het verscheiden van Fernandel en Monsieur Hulot zijn die bij mijn weten in Frankrijk uitgestorven.

De weg naar Granville in Normandië voerde over flink wat autowegkilometers. Dat zijn meestal niet de meest interessante, zo ook deze. Maar Granville zelf heeft een hoop goedgemaakt. Leuk stadje met een 17e eeuws op zee uitziend fort. Het zal hier wel net zo'n piratennest geweest zijn als St. Malo. Hieronder het uitzicht over Granville vanaf het hooggelegen fort en daarboven het strand bij laag water.

Al de hele vakantie mogen schoenen- en kledingwinkels zich in de aandacht van Jeanne verheugen. Opruimings-affiches en onwaarschijn-lijk hoge kor-tingspercentages hebben kennelijk een enorme aantrekkingskracht op dames die, naar eigen zeggen, echt niet weten wat ze aan moeten trekken. Daarom mocht onderstaande winkel in Granville op de sympathie van Jeanne rekenen.

2 comments:

  1. In Granville was ik dus vorige week. Inderdaad prachtig uitzichtpunt,je ziet de Kanaaleilanden liggen. De kerk was niet veel. De boten in de haven daarentegen waren mooi en aantrekkelijk voor de botenliefhebbers in mijn gezelschap. Geniet nog even van je reis. Ik ga zondag nog even naar mama en dan mag jij daarna weer.
    Groetjes, joke

    ReplyDelete
  2. Hoi Jeanne, je hebt groot gelijk hoor! Kleding en schoenen kun je nooit genoeg hebben. En een souvenir meenemen is altijd leuk. Jullie naderen de grens al,maar blijf nog maar even in het franse land want vanaf dinsdag wordt het weer hier pas wat beter. Geniet samen met Peet nog van de vakantie. en tot gauw. liefs Caroline

    ReplyDelete

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...