Wednesday, 29 June 2011

Frankrijk (13)

29 juni Les Sables d'Olonne - Vannes

Vanmorgen een zonnige maar koele (18gr.) reis gehad naar Vannes in Bretagne. In vele dorpjes in de Vendee, worden zichtbare voor-bereidingen getroffen om de op 2 juli langs sjezende Tourkaravaan een waardig welkom te bereiden. Ook de imposante brug over de Loire bij St. Nazaire genomen.
Vannes, daar was het plots 25gr., heeft een fraai historisch centrum dat nog nauwelijks door de buitenlandse toerist is ontdekt. Duitsers, Engelsen en/of Hollanders zijn er (nu) nauwelijks te bekennen. Ook hier een goed ontwikkelde port de plaisance want de populaire Golf van Morbihan (en de rest van de Atlantische Oceaan) ligt voor de deur. Jeanne heeft van de uitverkoopgelegenheid gebruik gemaakt om haar verzameling schoentjes aan te vullen. Ondanks herhaalde pogingen, bleken er van mijn favoriete (Franse) merk schoenen, geen muiltjes in mijn maatje voor handen te zijn.


Vannes centre ville

Gisteravond in Les Sables bij het scheiden der markt nog net een vlag van de Vendee weten te scoren. Dan hebben de ouwetjes in bejaardencentrum De Boogaert te Castricum binnenkort ook weer iets om over te praten.


Morgen richting Normandië, op speciaal verzoek van Jeanne slaan we St. Malo over. Zeker bang voor herkenning (wij waren al vele malen in dit piratennest thans intra muros genaamd).

1 comment:

  1. Leuk, al die onontdekte plekjes...pas maar op met het promoten via dit blog....voor je 't weet is ook hier geen hotelkamer meer te vinden...
    Blijven jullie in La Douce France voor een glimp van de Tour? Wat jammer nou dat er geen muiltjes in maat 'Peter' te verkrijgen zijn....gemiste kans voor die Fransen!
    Hier gaat alles z'n gangetje. Erg wisselvallig weer, met als gevolg dat ik soms 3x per dag van outfit verander (maar dat kan ook liggen aan het feit dat ik een vrouw ben...). Vandaag begint de Heilooër kermis, dus wij gaan vanmiddag met de pukjes zwieren en zwaaien. Alle ansichten zijn nu arrivée, waarvoor dank!

    Veel plezier nog!! Liefs van het thuisfront! xxx

    ReplyDelete

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...