Monday, 27 June 2011

Frankrijk (11)

27 juni Mimizan-Plage - l'Amelie-sur-Mer

Een aangename reis in een aircocar doorgebracht en nu gearriveerd hotel Des Pins in het iets ten zuiden van Soulac-sur-Mer gelegen l'Amelie. De temperatuur is hier bijna 10gr. lager dan in Mimizan ook aan Zee. Niettemin hangen er boven zee een paar onweersbuien, incl. donder en bliksem, maar daar heb je boven land geen centje last van. Voor het overige is er over l'Amelie weinig te melden. Morgen met de bac (veerboot) de Gironde oversteken van Pointe de Grave naar Royan.


2 comments:

 1. Wat leuk....Soulac..brings back memories. In een ver, ver verleden heb ik daar nog wel eens wat tijd doorgebracht;-)! In Vensac, wel te verstaan. Wellicht hebben jullie die plaatsnaam op de bordjes gezien. Ook Royan is bekend en dus de veerboot ook. Jara kan 't zich misschien nog herinneren. Edie zeker niet, want die verbleef destijds nog in m'n buik:-). Het is bij jullie denk ik aangenamer dan hier. Wij zijn in 2 dagen tijd van 16 naar ruim 30 graden gegaan, maar dan met een luchtvochtigheid van heb ik jou daar, dus even lekker naar buiten is er niet echt bij. Ramen open en gordijnen dicht om zo de koelte enigszins binnen te houden. Morgen krijgt Tobias z'n vuurdoop op de fiets. Vandaag via Marktplaats (waar zouden we zijn zonder...) een fietsstoeltje gescoord, nadat mijn (uitgeleende) exemplaar gestolen bleek. Dus morgen ga ik ons mannetje maar eens een grande tour door Heiloo geven.
  Nog heel veel plezier daar, maar zo te lezen gaat dat best lukken.

  Liefs, Judith (en Rob en Toby)

  ReplyDelete
 2. Vensac? dat moeten we gemist hebben maar dat krijg je met de snelheden die wij maken! Soms wel tegen de 90. Ruud's TomTom waarschuwt ook voor Franse camera's, althans de camera's waarvoor hij waarschuwt. Maar we hebben nog geen jankende sirenes achter ons aan gehad zoals dat ooit (1969)het geval was in de buurt van Gerona. En de Guardia Civil is/was geen prettig volk, maar ja, dat kwam door Franco. Afijn we maken een mooie foto van de bac, kan Jara kijken of ze nog deja vu-gevoelens heeft.
  In de hoop dat Toby meer ziet dan slechts de (slanke) rug van z'n moeder, groeten we jullie allemaal
  vanuit l'Amelie waar vanavond drie spetters zijn gevallen...
  X
  J&P

  ReplyDelete

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...