Sunday, 26 June 2011

Frankrijk (10)

26 juni Mimizan-Plage

Om te zeggen dat het vandaag warm is, is het understatement van het jaar, het is HEET! Het is rond de 40 graden, met 38gr. op bijgaande afbeelding (op het bord rechtsboven).Niettemin een enigszins verkoelende wandeling langs het strand gemaakt maar als je dan terugkomt, en je moet door het mulle, bloedhete zand naar boven sjouwen, dan krijg je wel visioenen van flesjes koude Perrier. En die hebben we ons dan ook laten smaken.De rest van de middag maar op onze koele hotelkamer verbleven en het geheim van de onbekende vis opgelost. Die oplossing werd aangedragen door een Franse sportvisser, die we vanochtend op het strand tegenkwamen. Na hem de foto van de vis getoond te hebben, kwam hij tot de slotsom dat het een merlu was. In goed Hollands heet dat een heek. Hieronder onze vangst en een gegooglede afbeelding daaronder. Denk dat die Fransman er niet zo ver naast zit.Vanavond liepen we de eigenaar van ons hotel Bellevue tegen het lijf die ons toevertrouwde een nieuw gerechtje aan de man te willen brengen. Het hotel heeft geen restaurant maar hij wilde wel iets kunnen serveren, zo rond borreltijd. En of wij dat wilden uitproberen. Mais oui, biensur natuurlijk.
Zoals de hoteleigenaar, komt ook dit planchet uit de Gers. Alle ingrediënten komen van de eend. Onder het genot van een rose Gersoise (?), hebben we het ons goed laten smaken.

2 comments:

 1. Hoi zonaanbidders.We gaan toch niet klagen he? Vorig jaar nog naar huis gevlucht vanwege het slechte weer toch?? En jullie hebben gelukkig nog een droge warmte. Het is hier ook heet maar vreselijk vochtig, dus zweten.
  Doch 's avonds is het heerlijk buiten,bij jullie vast ook.
  En peter, misschien wordt het dan toch weer tijd voor een korte broek!
  Geniet van de zon,en de zee. Heel veel plezier nog, liefs Caroline

  ReplyDelete
 2. Een korte broek?? Dat wil ik de mensheid niet aandoen! Morgen door naar Soulac, daar is het maar 29gr.
  Gr.
  J&P

  ReplyDelete

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...