Saturday, 25 June 2011

Frankrijk (9)

25 juni Mimizan-Plage

We hebben vanochtend nog geen thermometer gezien waarop we de aangekondigde 31gr. hebben kunnen verifiëren, maar warm is het wel. Daarom vol goede moed naar het strand getogen waar het toch wat prettiger toeven is. Ons hotel Bellevue (dat moet je met een korrel zand nemen), ligt maar een paar honderd meter van het strand af, dus dat is lopend prima te doen.
Tijdens onze strandwandeling, waarvan we om 12.30 uur weer terug waren, onderstaande vis aangetroffen. Een fraai exemplaar, let vooral op de tandjes. Volgens Jeanne is dit een makreel. Waar de goudbruine strepen dan gebleven zijn, is mij niet duidelijk. Voor de juiste naam houden we ons aanbevolen.


Vanavond om 6 uur was het hier nog 28gr. dus eerder op de dag zal het niet ver van de 31gr. af zijn geweest. Vanmiddag onze tent maar weer eens uit de mottenballen gehaald. Kleine roe
stvlekjes hier en daar. Maar dat krijg je wanneer je je spullen in een berging van MO opslaat. (Misschien in andere bergingen ook wel, maar die hebben wij niet.) Op het strand was het zeer wel uit te houden, ook de vlieger heeft de eerdere testvlucht goed doorstaan.

Er zijn hier restaurants met prima salades, dus daar zullen we ons vanavond maar eens op storten.
Op weeronline.nl voorspellen ze voor morgen 35gr.; gelukkig gaan in Nederland de temperaturen morgen ook wat omhoog zodat alle bleekneusjes ook een kleurtje kunnen scoren.
Vanavond om 21.45 uur blijkt de temperatuur hier weer opgelopen naar 31gr. The Mimizan nite life is about to begin!!No comments:

Post a Comment

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...