Tuesday, 21 June 2011

Frankrijk (5)

21 juni Fleurance-Vieux Boucau-les-Bains

Na (wederom) een Frans (pain) ontbijt met Hollandse (eitje) inslag, afscheid genomen van Trudy en Ab. Het was weer bijzonder gezellig! Ja, ja, hoor ik de lezer denken, maar wat is er zo gezellig aan een stelletje ouwelui bij elkaar? Nou, dat is rap uitgelegd jongelui, dat zijn al die gesprekken met diepgang. Ik noem maar wat willekeurige onderwerpen. De huizenmarkt in de Gers, neuro linguistisch programmeren, de schoolprestaties van onze kleinkinderen, Franse chirurgie en hoe een Utrechtse arts dat (wat? gaat je niks aan) oplost, waar ligt Parijs als je midden in de nacht uit Tenerife komt vliegen en kan je dan Londen zien, de KLM-tariefstructuur ex Toulouse, kan je in een cockpit zitten zonder dat je vrouw dat merkt enz. etc. Afijn, na al deze intellectuele hoogstandjes zijn we blij dat we ons weer met aardse zaken kunnen bezig houden zoals daar zijn, gaan we via Auch of toch maar via Vic-Ferenzac en stoppen we in Dax of rossen we door.
We zijn dus doorgerost naar Vieux Boucau alwaar we moesten constateren dat het hotel van onze keuze op lundi en mardi gesloten is. Je verzint het niet maar in Frankrijk kan dat, ook al staat het hoogseizoen vlak voor de deur. Dus daarom maar naar de concurrent aan de overkant gegaan, hotel Cote d'Argent. Inmiddels uitgevonden dat ze daar een puike lunch serveren dus iedereen weer tevreden.
Vanaf vanavond 09.00 uur is er Fete de Musique alhier, dus er wordt druk gedanst op straat.
We blijven tot a.s. vrijdag in V.B. want daarna is er geen hotelkamer meer beschikbaar omdat hier de kampioenschappen petanque worden gehouden. Da's qua populariteit net zo'n sport als korfbal, maar dan voor Baskische mannen. En die slapen allemaal in onze hotelkamers.
Maar we laten ons niet klein krijgen, dan krassen we gewoon op naar het volgende village.

2 comments:

 1. Leuk!
  Ik ga er vanuit dat jij wel meedoet met Petanque!
  Vergeten jullie niet de Jambon de Bayonne te benuttigen..

  Gr. Pascal

  ReplyDelete
 2. Jambon de Bayonne? Ken ik die? :-)
  Groetjes aan Nisreen.

  Gr.
  J&P

  ReplyDelete

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...