Saturday, 18 June 2011

Frankrijk (3)


18 juni Cavaillon-Lodeve

De dag begon grijs maar is inmiddels veranderd in een mooie zonnige maar wel winderige dag (25gr). En met die wind er bij is het prima uit te houden. Vanuit Cavaillon door de Camarque langs de Golfe du Lion naar Montpellier gereden. Daar weten ze met wegen verbouwen ook wel raad! Onze (nou ja, hij is van Ruud) TomTom raakte er bij tijd en wijle zeer confuus van. Rij je net met 110 over een nieuwe route national, zegt ze plots: over 50 meter rechtsaf. Omdat we niet ook in de slip wilden raken, dat maar niet gedaan. Daarna in NW-richting, naar Lodeve. Deze keer een prima kamer in htl De la Paix op de
1e etage met uitzicht op de rivier de Lergue (wie kent 'm niet), bekend om z'n heldere water. (Gisteren ook een prima kamer in Cavaillon maar dat was op de 3e en geen lift. Pffft!!)


Pandje in Lodeve

Morgen naar onze vrienden in Fleurance over de D999, de langste D-weg die ik ken. Nooit nagemeten maar 100 km redt ie wel. Als ik me goed herinner, gaat ie ook onder de befaamde brug bij Millau door. Of we in Fleurance wi-fi hebben, weet ik niet dus misschien vanaf dinsdagavond weer nieuws. Dan zijn we D.V. in Vieux-Boucau.

3 comments:

 1. Goedemorgen! Jullie vorderen al aardig zien we. Toch wel jammer van die TomTom. Ik had verwacht dat je de juiste weg nog kiest door het lezen van de aloude gele Michelinkaarten en dat Ma zich door de stapel worstelt al naar gelang welk departement wordt aangedaan. Maar ja, die tijden komen niet meer terug. Houdt de RAV zich goed op de ruige Franse wegen? Gisteren dus nog even langs Rijswijk gegaan. Dit keer met Eef en Sven. Na 'wat lijkt Eef toch op haar moeder', 'hoe werkt die nieuwe fotocamera ook al weer?' en 'willen jullie echt geen mokkakoekje?' zijn we weer op pad gegaan. We wilden naar het Communicatiemuseum in de Zeestraat, maar doordat we op de heenweg 3 kwartier in de file stonden, werd het wat krap in verband met kinderen terugbrengen naar 'de andere kant'. Dus via Geversduin en een ijsje weer naar Heiloo. De lente heeft hier even plaatsgemaakt voor de herfst. De temperatuur is redelijk, maar het giet van tijd tot tijd behoorlijk. Goed voor de tuin zullen we maar zeggen. Is de lavendel in de Provence net zo mooi als hier op Laan Eindeloos? Anyway, nog veel plezier daar. Kijk uit voor figuren die je al rijdend wijzen op een mankement aan je auto en je vervolgens als je stopt op een parkeerplaats ontdoen van je TomTom en meer. Wordt weer voor gewaarschuwd. Tot blogs R, J en T (staand vanuit de box)

  ReplyDelete
 2. Best Tweetal,
  Zie je wel, we komen te weinig bij onze familie(ik zou met Pascal in mei gaan, maar het is er weer bij in geschoten).Jeanine werd ook al een dagje ouder en haar man wilde stoppen met de taxi. Misschien is ze nu dus echt aan het rentenieren.Heeft ze wel verdient na 50 jaar dacht en nacht werken!
  Jammer van Isle sur la Sorgue, dat was toch een jaarlijks(behalve de jaren dat jullie niet gingen) terugkomend bezoek. Maar gelukkig heeft frankrijk nog veeeeel meer leuke plaatsjes.
  Mooi dat het weer is opgeknapt, hier nog niet echt.
  Gisteren bij Wouter en Ina geweest, was weer gezellig.
  Vandaag eten bij Solo (met Michelina en Arjen) Eveline werkt daar.
  Fijne vaderdag, veel groeten van ons allen(moest Pascal speciaal noemen)

  ReplyDelete
 3. Aan J, R en T: maak je geen zorgen, de Michelinkaarten houden we er bij! Tegen vriendelijke mannen met wijzende vingers, zijn wij ook altijd erg vriendelijk, wij zwaaien terug en geven gas.
  Oma wist nog dat jullie geweest waren dus nu weten we het zeker :-)
  Vandaag wat regen hier in Vx Boucau dus dat wordt winkelen...

  Groeten van je weet wel wie. Altijd weer lastig, pa en ma, Peter en Jeanne, we hebben vee indentiteiten...

  ReplyDelete

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...