Friday, 17 June 2011

Frankrijk (2)

17 juni Le Puy-en-Velay -Cavaillon

Ondanks vrolijke voorspellingen toch behoorlijk grijs in Le Puy. Tijdens een schitterende rit (prachtig landschap) door de Auvergne daalde de temperatuur to 13 gr, met de wolken als lauwerkransen om de bergtoppen. Maar in de Ardeche ging het al een stuk beter. Veel kringelpaadjes met s-bochten, hielden het tempo flink laag. Zo laag zelfs dat we bestemming Nyons hebben geschrapt en in een keer door zijn gegaan naar l'Isle-sur-la-Sorgue. De temperatuur stond inmiddels op 25 gr. Daar aangekomen blijkt er, naast de zondagse antiekmarkt, ook de jaarlijkse 'vide grenier' (=brocante) te zijn. Da's niet erg maar dan zijn wel alle hotels tjokvol. Daarom maar doorgereden naar Cavaillon, 11 km verderop. In hotel Toppin waren we welkom. C. is een heel plezant plaatsje met een rijk terrasleven.
Niet onvermeld mag blijven dat we onderweg nog wel Privas hebben aangedaan. En voor Caroline melden we nog maar even dat het ons bekende tentje in het centrum waarschijnlijk van eigenaar is veranderd. Haar bekende gezicht was nergens meer te bekennen. Anders hadden we daar vast een kopje koffie genuttigd om te bekomen van de schrik.
Vlak voor Privas meende een jeugdig persoon nl. uit tegengestelde richting met zijn auto uit de bocht te moeten vliegen en vlak voor ons, op onze weghelft dus, tot stilstand te moeten komen met zijn achterkant tegen een vangrail. Het was goed dat die er was, anders had zuster Jeanne nog EHBO-diensten moeten verrichten...
Afijn, later op de dag hebben we de schrik met een paar roseetjes weer weggespoeld.
Dat was het weer voor heden.

No comments:

Post a Comment

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...