Thursday, 16 June 2011

Frankrijk (1)

16 juni Vichy- Le Puy-en-Velay
De weersvoorspellingen voor vandaag zijn niet veel soeps en ze kloppen! Met bakken komt het naar beneden. In dit toch wat heuvel-/bergachtig gebied, vol met dode vulkanen, blijven de buien lekker hangen. De temperatuur daalt dan naar zo'n 14/15 graden. Onderweg nog langs de Stoel van God (la Chaise Dieu) gekomen. Nog nooit zo'n klein dorpje met zo'n grote kerk/kathedraal gezien. (Nu ook niet want we waren hier eerder.) Rond een uur of 13.00 in Le Puy-en-Velay. Daar zijn we jaren geleden ook al eens geweest, ze hebben er een alle-Jezus groot beeld boven op een berg staan. De foto's volgen nog. Omdat het toch nog droog is geworden en omdat het een leuk stadje is, hebben we maar besloten hier te blijven in hotel Le Bilboquet. Ik heb nog niet durven vragen wat die naam betekent.
Morgen waarschijnlijk richting Nyons, in ieder geval steken we de Rhone over.
Vanmorgen via Twitter van het NGV-hoofdbestuur vernomen dat we met dit medium doorgaan! Er was enige koudwatervrees maar dat heeft men gelukkig overwonnen. Er is dus weer werk op de plank na thuiskomst: alle 28 afdelingen moeten nu warm worden gemaakt! Het zal me benieuwen...
PS Gisteren gehoord dat Jeffrey geslaagd is en dat ie nu in de voetsporen van Oom Rob gaat treden!

15 juni Langres-Vichy
Vandaag een probleemloze reis in stralend weer (26gr) via Autun. Daar tijdens de lunch weer genoten van de Franse gewoonte dat je altijd overal moet betalen voor het parkeren behalve tijdens de lunch (12-14h). Want de bonnenschrijvers moeten per slot van rekening ook lunchen. Vandaar naar Vichy, de hoofdstad van het water en de Franse landverraders (Petain). Lekker gewandeld aldaar en ruim geterrasseerd. Het hotel (du Midland) is prima en de wi-fi alweer voor noppes. En zo hoort het ook.
We hebben deze keer zo'n douche waar het water van alle kanten op je af komt (maar hij is niet lek). We gaan dus de hele nacht douchen.
Morgen in de richting van de Drome.

14 juni Maastricht-Langres>
Na vanochtend eerst nog zonder succes in Maastricht gekeken te hebben of ze mijn favoriete schoenmerk in mijn favoriete maat hebben, via Luik en Luxemburg (Euro 95 a E 1,40) langs Metz/Nancy de A31 verder af en gestopt in Langres.
Het weer is zeer redelijk, wel wat bewolkt maar 23/24 graden dus zeer wel te doen.
Voorlopig hopen we nu niet meer op de autoroute te komen en gaan we vakantie houden op D-wegen, daar zie je het Franse land pas echt.
Ook in dit hotel (de l'Europe) Wi-Fi en geheel gratis en voor niets.
We gaan nu dineren dus tijd om dit mailtje te versturen.


13 juni Castricum-Maastricht
Er valt nog niet veel te melden, om 12.30 weg uit Castricum en om 15.00 uur in htl Bastion in Maastricht met, inderdaad Ruud, die parkeergarage om de hoek. Onderweg een paar spetters en in MST een buitje, wel 22gr.!. Ruim geterrasseerd en lekker dinertje in rest. d'Artagnan.
Morgen via Luik, met onderweg in de verte Kuringen, de stamplaats van de Hollandse Miebiesen, via Luxemburg richting Nancy.

2 comments:

 1. Lieve Allebei,
  Hoop dat jullie vandaag beter weer hadden, en dat jullie genieten van Nyons. Slapen jullie in het vertrouwde stekkie?
  Fijn dat Jeffrey geslaagd is,weer een zorg minder.
  Hier alles ok.
  liefs Caroline

  ReplyDelete
 2. Zoals je inmiddels gezien hebt, zijn we niet in Nyons geweest. Toch in de omgeving ruim van olijven genoten, van die lekkere kruidige. Dat zijn wat je noemt olijven met pit!

  Gr.
  J&P

  ReplyDelete

All comments will be moderated before being published...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...